Folosirea site-ului gpscenter.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos.

Recomandam citirea cu atentie a acestora.

ICS Net isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare in prealabil.

 

Continutul site-ului gpscenter.ro, constand in: - text, imagini, elemente de grafica, scripturi, programe si alte date, este proprietatea ICS Net si este aparat de legislatia in vigoare privind drepturile de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala.

Folosirea fara acordul scris al proprietarului ICS Net a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Accesul la informatiile de pe site este limitat, dar este suficient pentru a putea desfasura o activitate comerciala de calitate in mediul on-line.

Orice tratare a accesului la site, altfel decat cu scop informativ sau comercial (achizitii de produse), cu intentia de sustragere de informatii, stergere/modificare/inserare elemente site, va fi considerata vandalizare si va fi tratata conform legilor in vigoare.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul GPSCenter, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.gpscenter.ro si va conduce la cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

Pentru motive justificate ICS Net isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe SIte-ul www.GPSCenter.ro, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel ICS Net. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al ICS Net.

Limitari :

1. Produse si servicii – Imaginile prezentate au caracter informativ si pot contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Fotografiile produselor de pe www.GPSCenter.ro au titlu de prezentare. Cumparatorii sunt de acord ca utilizarea acestui site se face pe propriul risc.

AVERTISMENT! Anumite produse pot contine parti mici ce pot fi inghitite. Nu lasati ambalajele produselor, sau produsele de dimensiuni mici, la indemana copiilor! Indepartati orice ambalaj al produsului inainte de a da spre utilizare produsul copilului dumneavoastra! Va rugam sa supravegheati copilul in timp ce foloseste un produs de dimensiuni mici (care ar putea fi inghitit). Pastrati instructiunile si etichetele pentru referinte viitoare. Pastrati produsele cumparate departe de foc, temperaturi ridicate, umiditate.

Produsele si serviciile sunt prezentate si oferite potentialilor cumparatori asa cum au fost achizitionate de la distribuitor sau de la producator, iar garantia oferita de producator este transferata de GPSCenter utilizatorului final. GPSCenter va incerca intotdeauna sa ofere clientilor sai produse si servicii de calitate, in limita unui stoc indestulator (ICS Net nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate). Specificatiile tehnice pentru produse au caracter informativ, pot fi schimbate fara nevoia de instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala (ICS Net nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site-ul www.GPSCenter.ro, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci disponibile).

Indiferent de modul in care se transmite comanda (pe site, telefonic, prin intermediul e-mail-ului, prin orice alta metoda) acceptarea comenzii, deci incheierea acordului de vointa si a contractului de vanzare-cumparare, se face in momentul semnarii de catre client a facturii fiscale ce insoteste produsul. Factura fiscala, tine loc de contract de vanzare-cumparare. Lansarea comenzii, e-mail-ul automat care se transmite dupa primirea comenzii si discutiile telefonice, prin e-mail si prin orice alte metode, cu personalul ICS Net, nu constituie acceptari ferme ale comenzii si deci, nu semnifica incheierea contractului la distanta.

Preturile produselor si serviciilor prezentate sunt exprimate in Lei si includ TVA. Preturile din proformele emise sau din comenzi sunt valabile 3 zile din momentul confirmarii lor. In eventualitatea in care anumite detalii despre produsele comercializate de noi sau preturile acestor produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a ANULA comenzile care contin produsele in cauza si de a instiinta clientii in cel mai scurt timp despre eventuala eroare aparuta.

Produsele Refurbished:

Aceste produse nu se regasesc decat la sectiunea dedicata de produse IT Refurbished a magazinului nostru online.

Produsele refurbished sunt produse care au un grad de uzura foarte mic, de cele mai multe ori insesizabil, avand un aspect vizual placut. Sunt echipamente IT din gama business, cu configuratii solide, special create pentru mediul de afaceri. Sunt produse ale unor branduri precum Apple, Dell, HP, Lenovo, APC, Cisco etc. care arata impecabil si functioneaza excelent. Majoritatea produselor refurbished au sistemul de operare inclus (Windows 7, Vista), au un super pret, sunt testate de 3 ori si beneficiaza de 2 sau 3 ani garantie din partea distribuitorului. Acest gen de echipamente IT au fost utilizate in mediul de afaceri european si prin diferite programe de leasing, se reintorc la producator (Dell, HP etc.). Acolo sunt testate atent, pentru ca toate componentele sa functioneze optim. In final, dupa ce toate testele sunt trecute si functioneaza ca produsele noi, sunt certificate si reintroduse pe piata sub denumirea refurbished. Ce contine un echipament IT Refurbished: - Produsul se livreaza bine protejat in cutie, beneficiaza de 3 ani garantie, sistem de operare Windows licentiat, preinstalat (Windows Vista, Windows 7 Home / Pro sau Windows 8) si dupa caz disc cu drivere.

In conformitate cu prevederile HG 448/2005, ICS Net percepe Timbru Verde (asa cum este preluat de la distribuitor) pentru produsele din categoria echipamentelor electrice si electronice (EEE). Timbrul Verde reprezinta partea din pretul echipamentului electric sau electronic destinata acoperirii costurilor procesului de colectare si reciclare a deseurilor EEE. In conditiile prevazute de Lege, pretul bunurilor electronice afisat in magazinul online www.GPSCenter.ro, include Taxa de timbru verde. In cazul in care cumparatorul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata de catre distribuitor la pretul produselor achizitionate, acesta va contacta departamentul de relatii cu clientii.

Cheltuielile de transport nu sunt incluse in pretul afisat pe site. Pentru comenzi mai mari de 1.999,00 lei cu TVA inclus, transportul este gratuit* (* numai pentru modalitatea de livrare standard).

2. Livrarea – GPSCenter va efectua livrari oriunde* in Romania (*in aria de acoperire nationala a firmei de curierat), in functie de comenzile clientilor. Din momentul in care ICS Net preda produsele catre firma de curierat, clientul va primi in maxim 5 zile lucratoare produsele comandate.

Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului si sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare.

Procedura de livrare demareaza de la confirmarea de catre client a comenzii, on-line sau telefonic.

In cazul in care clientul nu este gasit de curier, la doua incercari in interval de 48 ore, produsele vor fi returnate catre ICS Net, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate. ICS Net isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii care manifesta un comportament sau un limbaj neadecvat (agresiv, jignitor, licentios, etc), sau clienti care au in istoricul comenzilor una sau mai multe livrari refuzate.

Produsele comercializate de www.GPSCenter.ro se pot livra numai in baza unei comenzi online.

Astfel, prin inregistrarea unei comenzi pe www.gpscenter.ro, cumparatorul se declara de acord cu forma de comunicare (e-mail / telefon) prin care ICS Net isi deruleaza operatiunile comerciale. Notificarea primita prin intermediul e-mail-ului de catre cumparator, urmare a efectuarii unei comenzii, are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Contractul se considera incheiat intre ICS Net si cumparator, numai in momentul primirii de catre cumparator, de la ICS Net, prin intermediul e-mail-ului si/sau SMS a notificarii de expediere a comenzii. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre ICS Net pe www.gpscenter.ro, vor sta la baza contractului iar in completarea acestuia este pus la dispozitie certificatul de garantie emis de catre ICS Net sau de catre unul dintre furnizori pentru produsele achizitionate.

Comanda online nu presupune rezervarea produselor. Produsele vor fi rezervate intr-o comanda doar dupa preluarea si confirmarea comenzii de catre client. Comenziile online vor fi onorate in ordinea cronologica in care au fost inregistrate de catre sistem. O comanda care contine un produs cu statusul: stoc, stoc furnizor, intreaba stoc nu poate fi onorata in cazul in care, pe acelasi produs, a fost inregistrata o alta comanda inainte ei, din punct de vedere cronologic si ulterior confirmata, astfel stocul fiind epuizat.

In cazuri de forta majora, ICS Net poate intarzia sau chiar anula livrarea produselor comandate. Forta majora este situatia imprevizibila la data efectuarii comenzii, neasteptata, independenta de voința partilor, care poate include: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile etc. si care impiedica ICS Net sa onoreze livrarea catre firma de curierat, desi a depus toate diligentele necesare in vederea indeplinirii obligatiilor respective.

3. Garantia – Fiecarui produs i se va transfera garantia oferita de producator sau de distribuitor. Garantia se va aplica in conformitate cu prevederile legale din Romania.

Garantia produselor este de 2 tipuri:

1. Garantia tehnica: - este garantia oferita de distribuitor sau de producator. In acest termen, distribuitorul sau producatorul se angajeaza ca, in cazul lipsei conformitatii sa readuca produsul la conformitate.

2. Garantia de conformitate: - este garantia legala in conformitate cu Legea 449/2003, aplicabila in cazurile in care garantia tehnica este mai mica, iar durata medie de utilizare este de minim 24 de luni. In acest sens, vanzatorul se angajeaza ca, in cazul lipsei conformitatii, sa readuca produsul la conformitate. Acest tip de garantie este aplicabil doar persoanelor fizice.

Garantia internationala standard: pentru modelele actuale de laptop-uri precum Acer, Toshiba, Apple sau Fujitsu-Siemens, este garantie internationala de tip carry-in si are o valabilitate cuprinsa intre 1 si 3 ani (in functie de model). Pentru a beneficia de acest tip de garantie, clientul va trebui sa se inregistreze pe site-ul producatorului.

In conformitate cu Art. 1716 din Noul Cod Civil, persoanele juridice care achizitioneaza produse prin intermediul site-ului www.GPSCenter.ro, beneficiaza de o Garantie de 12 luni pentru buna functionare a produsului.

4. Plata produselor – Se poate efectua: prin ordin de plata in contul ICS Net, on-line prin Pay Pal sau ramburs, la primirea produselor prin curier.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

Exista situatii in care ICS Net poate solicita plata in avans pentru anumite comenzi, avansul avand valoarea de minim 30% din valoarea produsului, caz in care plata trebuie confirmata prin telefon la unul din numerele (+4)0721002975 sau (+4)0752944138 si la adresa de e-mail sales@gpscenter.ro.

Atentie! Comenzile care depasesc valoarea de 2.500,00 lei se platesc numai online cu cardul sau prin ordin de plata in contul ICS Net.

5. Returnarea produselor:

- in cazul achizitiilor facute de catre persoanele fizice, in conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea şi completarea unor acte normative va facem cunoscute urmatoarele: Aveti dreptul sa va retrageti din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile. Perioada de retragere expira dupa 14 zile, incepand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produsului. Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa informati obligatoriu ICS Net (www.GPSCenter.ro), telefon: 0752944138, e-mail: retur@gpscenter.ro, utilizand o declaratie neechivoca, care poate fi - o scrisoare datata si semnata personal, trimisa prin posta sau un e-mail, cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Pentru respectarea termenului-limita de retragere trebuie sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere, inainte de expirarea perioadei de retragere.

- in cazul achizitiilor facute de catre persoanele juridice (sau a tutuor asociatilor, societatilor, organizatilor etc. care sunt inregistrate in baza unui cod de identificare fiscala), perioada de returnare este de 5 zile calendaristice (returnarea fizica a produselor se va face in maxim 3 zile calendaristice de la confirmarea returnarii), iar perioada maxima de returnare a baniilor este de 30 de zile. Costurile aferente returnarii vor fi suportate de catre expeditor.

Produsul poate fi returnat numai daca intra in posesia noastra in conditii perfecte (fara nici un fel de lovituri, zgarieturi etc.), accesoriile aferente si produsele cadou / bonus (exact ca in momentul receptionarii). Produsul va fi returnat impreuna cu o copie de pe factura de achizitie si certificatul original de garantie (daca pe certificat sunt trecute mai multe produse, vi se va returna o copie a acestuia). Produsul se va returna exclusiv prin curier rapid (in acest caz Urgent Curier), taxele de curier fiind suportate de catre client.

Produse ce nu pot fi returnate:

- Produsele care au fost aduse pe baza de comenzi speciale; - Produse identice desigilate in cazul achizitionarii a mai mult de 2 bucati; - Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu pot fi revandute sub nici o forma; - Tablete PC, telefoane mobile, smartphone-uri, sisteme de navigatie GPS, cd / dvd auto, camere video sport, camere video auto etc. cu sistemele de operare / firmware schimbate / modificate / blocate fata de cele din fabrica (de exemplu - root-area dispozitivelor contravine conditiilor de garantie ale producatorilor etc.); - Consumabile desigilate (riboane, cartuse, tonere etc.); - Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi, suite de securitate etc.), jocuri desigilate, extensii de garantie desigilate, licente electronice (software / aplicatii PC, android etc.) - care odata transmise electronic, nu se pot returna; - Sisteme PC, laptopuri, ultrabookuri, servere cu sisteme de operare preinstalate, care au suferit modificari la sistemele de operare / BIOS / firmware iar acestea nu se pot aduce la starea initiala (reinstalarea unor alte sisteme de operare, coruperea acestora din pricina utilizatorului etc.); - Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate; - Produse care prezinta modificari fizice de orice fel, lovituri, ciobiri, zgarieturi sau care nu respecta termenii de garantie; - Produse care nu respecta termenii certificatului de garantie; - Imprimante / multifunctionale / fax-uri care au cartusele / tonerele desigilate; - Servere sau accesorii pentru servere.

Informatii privind DEEE – Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat. Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele: - cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE; - colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEE si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE.

6. Web – ICS Net are dreptul si chiar obligatia, de a actualiza software toate platformele si programele folosite la site-ul www.gpscenter.ro cu scopul de a imbunatati calitatea procesului de informare, comunicare, vanzare si securitatea acestor procese. ICS Net nu va fi responsabila pentru eventualele intreruperi datorate imbunatatirii site-ului sau datorate unor disfunctionalitati inerente ale serverului / serverelor pe care www.gpscenter.ro este gazduit. ICS Net gazduieste exclusiv domeniul www.gpscenter.ro pe servere ale unor firme specializate in astfel de activitati.

7. Orice probleme sau litigii care pot sa apara pe parcursul colaborarii cu clientii si partenerii nostri, se vor solutiona pe cale amiabila, in maxim 10 zile de la notificarea scrisa. Daca nu se reuseste stingerea conflictului pe cale amiabila, va rugam sa accesati platforma de Solutionare online a litigiilor, urmand ca, in cazul in care nu se poate ajunge la o rezolvare amiabila, sa se intervina prin intermediul instantelor judecatoresti pentru solutionarea problemelor aparute.

Clientul îsi asuma in totalitate Termenii si Conditiile expuse din momentul in care s-a inregistrat pe acest site.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Solutionarea online a litigiilor